Voor een groot project stonden zij op het punt om vier grote installaties uit te leveren voor een klant in Columbia. Aanvankelijk zou er een programmeur vanuit Denemarken naar Columbia reizen voor het in bedrijf stellen en testen van de machines. Tot vier keer zou deze persoon voor een periode van drie weken aanwezig zijn. Bij de uitlevering werd een Secomea SiteManager meegeleverd. Deze werd gekoppeld via het lokale netwerk van de klant. Nu was de programmeur in staat om vanuit Denemarken via een cloud server toegang te krijgen tot de installaties en de processen op afstand te managen. Tijdens het hele project is de programmeur niet in Columbia geweest. Het leverde Haas-Meincke hierdoor een enorme kostenbesparing en een tevreden klant op.
In de vijf jaar daaropvolgend zijn er maar liefst 400 SiteManagers geïnstalleerd en is het sindsdien een belangrijk onderdeel geworden van de onderhoudsstrategie. “De kosten zijn hoog wanneer een productielijn niet werkt en onze klanten kunnen dan niet dagen wachten tot er iemand van ons ter plaatse kan zijn. Het is voor ons dan ook een belangrijk verkoopargument dat wij onze klanten op elk moment snel kunnen helpen”, aldus Christian Jørensen, Electrical Engineering Manager bij Haas-Meincke.
Zoals veel machinebouwers begon Haas-Meincke met remote acces support via ADSL-modems en analoge telefoonlijnen. Secomea heeft een enorme sprong gemaakt op het gebied van remote access als het gaat om eenvoud in gebruik en veiligheid. Met een traditionele VPN-oplossing wordt een versleutelde datatunnel gemaakt. Hiervoor zijn echter wel vergevorderde IT-kennis en vaardigheden nodig als het gaat om IP-adressen, codes die heen en weer worden verstuurd en het configureren van software bij zowel de machinebouwer als de klant.
De remote access oplossing van Secomea is een eenvoudig en veilig alternatief. In plaats van een VPN-verbinding gebruikt Secomea een versleutelde proxy-verbinding. Hierdoor is een ingewikkelde configuratie niet nodig en voorkom je eventuele problemen met subnet conflicten.
In 2009 werd Meincke overgenomen door het Oostenrijkse bedrijf Haas Group. De Haas-Meincke Group, inmiddels onderdeel van de Bühler Group, heeft 220 medewerkers in Denemarken, Oostenrijk en Nederland. Daarnaast beschikken zij nog over twee productielocaties in China en Brazilië en hebben ze distributeurs in 67 landen. Jaarlijks worden er vanuit Denemarken 60 tot 75 machines en installaties uitgeleverd.