Cognex

Cognex is een toonaangevende leverancier en marktleider van visionsystemen, visionsoftware, intelligente sensoren en industriële ID-readers die worden gebruikt in de productieautomatisering.

Cognex logo

Cognex is een toonaangevende leverancier en marktleider van visionsystemen, visionsoftware, intelligente sensoren en industriële ID-readers die worden gebruikt in de productieautomatisering.

Cognex Corporation werd opgericht in 1981 door Dr. Robert J. Shillman, een docent in de menselijke visuele perceptie aan het Massachusetts Institute of Technology. Dr. Shillman besloot de academische wereld te verlaten om Cognex op te richten en investeerde zijn levensbesparingen van $100.000 in het bedrijf. Hij nodigde twee afgestudeerde studenten van MIT uit, Marilyn Matz en Bill Silver, om samen met hem dit zakelijke avontuur aan te gaan. Om hen te overtuigen om MIT voor een zomer te verlaten, bood hij hen gratis fietsen aan. Wat begon als een zomerbaan voor Marilyn en Bill, werd het begin van een carrière, aangezien ze bleven om te helpen bij het mede-oprichten van het bedrijf. Deze drie individuen gaven Cognex zijn start - en zijn naam, die is afgeleid van de term "Cognitie-experts".

Cognex is wereldwijd vertegenwoordigd met verkoop- en serviceorganisaties. Isotron is de officiële ASP (Automation Solution Provider) van Cognex in de Benelux.

Industry 4.0

Voor Industry 4.0 levert Machine Vision een belangrijke bijdrage, de vierde industriële revolutie die zich richt op het gebruik van geavanceerde technologieën om productieprocessen te optimaliseren en slimme, verbonden systemen te creëren.

Machine vision is een essentieel element van automatisering en zal cruciaal zijn voor de creatie van slimme fabrieken in Industry 4.0. Geen enkel ander aspect van de productielijn verzamelt zoveel informatie of is waardevoller dan machine vision bij het beoordelen van producten en het vinden van defecten, evenals bij het verzamelen van gegevens om de werking te sturen en de productiviteit van robots en andere apparatuur te optimaliseren. In tegenstelling tot eenvoudige sensoren genereren vision-sensoren grote hoeveelheden beeldgegevens, waardoor ze uiterst nuttig zijn in een Industry 4.0-omgeving.

Cognex blijft zich richten op hun expertise als een bedrijf van 'vision experts' en blijft voortdurend nieuwe manieren onderzoeken om de prestaties van industriële machine vision te verbeteren. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben de engineers van Cognex een diepgaande kennis opgebouwd die hen in staat stelt om voortdurend nieuwe vision-technologie te ontwikkelen en de meest uitdagende visietoepassingen in de branche op te lossen.

Cognex industry 4.0

Cognex productseries

De Cognex producten zoals visionsystemen en ID-readers ondersteunen jouw bedrijf om de productiviteit te vergroten, imagoschade te voorkomen, stilstandtijden terug te dringen en het risico tot fouten te beperken. Of je nu op zoek bent naar systemen om producten binnen je proces op de juiste wijze te begeleiden, inspecteren, meten of te identificeren; Isotron Systems levert Cognex producten en doet tevens haalbaarheidsonderzoeken.

Duizenden bedrijven over de hele wereld produceren en transporteren dagelijks miljoenen producten. Veel van deze producten kunnen niet geproduceerd worden zonder de hulp van machine vision. Machine vision ondersteunt, inspecteert, meet en identificeert deze producten. De vision sensoren en systemen van Cognex worden aangedreven door geavanceerde algoritmes en degelijke technologie.

Isotron Systems biedt verschillende producten aan van Cognex:

 • Machine Vision
  Fabrikanten kunnen de productie versnellen, defecten minimaliseren en kosten verlagen met behulp van machine vision technologieën.

  LEES MEER -->

 • Deep Learning
  Deep Learning lost uitdagende OCR-, assemblageverificatie- en foutdetectietoepassingen op.

  LEES MEER -->

 • 3D-Vision

  De eerste stand-alone visioncamera met echte 3D-tools aan boord die werkt zonder PC of verplichte licentie.

  LEES MEER -->

 • ID-readers

  Een barcode is een machineleesbare representatie van gegevens die verband houden met het object waaraan het is bevestigd. Barcodelezers lezen deze codes om het object gedurende zijn levenscyclus te volgen.

  LEES MEER -->

Toepassingen

De producten van Cognex vinden toepassing in verschillende industrieën en bieden oplossingen voor verschillende applicaties. Enkele van deze toepassingen waarin de producten van Cognex uitblinken zijn:

 • Aanwezigheidsdetectie
 • Blister check
 • Flessen aanwezig in doos
 • Hoge nauwkeurigheid meting
 • Tellen en label detectie
 • Robotbegeleiding
 • Kleurinspectie

Ontdek de mogelijkheden van Cognex met Isotron

Als distributeur van Cognex staan we klaar om je te ondersteunen bij het verkennen en implementeren van visionsystemen, visionsoftware, intelligente sensoren en industriële ID-readers. We helpen je graag bij het vinden van de juiste keuze die aansluit bij de specifieke behoeften van je bedrijf.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? 

Cognex bedrijf