Eurotherm

Eurotherm, dat sinds 2022 onderdeel is van Watlow, heeft meer dan 50 jaar expertise opgebouwd in instrumentatie en software-oplossingen voor industriële automatisering. De veelzijdige toepassingen en applicaties van Eurotherm vinden onder andere hun weg naar energie-intensieve industrieën en gereguleerde sectoren zoals lifescience en lucht- en ruimtevaart.

eurotherm_50px

Als erkende partner van Eurotherm in de Benelux kunnen wij je op alle niveaus snel en professioneel helpen met het uitgebreide Euroterm leveringsprogramma, al dan niet in combinatie met apparatuur van onze andere merken. Onze uitgebreide applicatiekennis stelt ons in staat om complete oplossingen te realiseren, inclusief haalbaarheidsstudies, gedetailleerd functioneel ontwerp, engineering van besturingssystemen en schakelkasten, inbedrijfstelling en after-sales service. Deze uitgebreide dienstverlening vormt de sleutel tot uw succes bij het gebruik van Eurotherm instrumentatie en systemen.

Watlow, gevestigd in de Verenigde Staten, is een wereldwijd industrieel technologiebedrijf. Het bedrijf ontwerpt en produceert industriële verwarmingselementen, temperatuursensoren, regulatoren en ondersteunende software, evenals complete samenstellingen. Eurotherm is sinds 2022 onderdeel geworden van Watlow, omdat het volgens hen de groeiplannen van beide bedrijven zal versnellen. Daarnaast zal het nog meer opties bieden voor klanten om succesvol te zijn in hun desbetreffende industrie. Deze strategische samenvoeging belooft vooral veel potentieel op het gebied van Industrie 4.0, waar zowel Eurotherm als Watlow actief in zijn.

Eurotherm industry 4.0

Industrie 4.0 en IIoT

Eurotherm legt sterk de nadruk op connectiviteit binnen de context van Industrie 4.0 en IIoT. Industrie 4.0 omvat het integreren van traditionele industriële systemen met geavanceerde technologieën zoals machine learning, big data-analyse, cloud computing en het Internet of Things (IoT). Het IIoT (Industrial Internet of Things) richt zich specifiek op het gebruik van IoT-technologieën binnen de industrie, waarbij apparaten, machines en sensoren met elkaar verbonden worden en gegevens verzameld en geanalyseerd worden om waardevolle inzichten en optimalisatiemogelijkheden te bieden. Door het combineren van Industrie 4.0 en IIoT kunnen bedrijven hun productieprocessen verbeteren, de operationele efficiëntie verhogen, kosten verlagen, kwaliteit waarborgen en nieuwe mogelijkheden voor innovatie ontdekken.

Eurotherm productseries

Het assortiment van Eurotherm by Watlow omvat een breed scala aan systemen, waaronder meet- en regeltechniek met alarmunits en dataloggers. En daarnaast ook elektrische verwarmingstechniek. 

Meet- en regeltechniek

 • Alarmunits
  Zorgen voor snelle en effectieve waarschuwingen

  LEES MEER -->

 • Dataloggers
  Biedt gebruiksvriendelijke dataregistratie in een compacte behuizing

  LEES MEER -->

 • PAC-regelaars
  Bieden flexibiliteit bij het aanpassen en optimaliseren van regelalgoritmen, waardoor ze uiterest geschikt zijn voor complexe en evoluerende industriele processen en systemen

  LEES MEER -->

 • Software
  Eurotherm iTools is een veelzijdige suite van softwaretools voor de configuratie en controle van alle Eurotherm 2000 en 3000 Serie, nanodac en Mini8 regelaars

  LEES MEER -->

 • Procesregelaars
  Voor nauwkeurige controle en regeling van industriële processen

  LEES MEER -->

Elektrische verwarmingstechniek

 • Solid State Relais
  Kunnen weerstandsverwarmingselementen (ohmse belastingen) aansturen van enkele watts tot en met honderden kW

  LEES MEER -->

 • Thyristoren
  Thyristorregelaars voor de regeling van complexe elementen

  LEES MEER -->

Thyristor Eurotherm

Thyristoren zijn halfgeleiderapparaten die worden gebruikt in elektrische circuits voor het regelen en schakelen van elektrische stromen. Ze worden gekenmerkt door hun vermogen om in geleidende toestand te blijven zodra ze eenmaal zijn ingeschakeld, zelfs wanneer het signaal dat hen heeft geactiveerd, wordt verwijderd. Thyristoren kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het regelen van de snelheid van elektrische motoren, het dimmen van verlichting, het omzetten van wisselstroom naar gelijkstroom en het regelen van elektrische verwarmingssystemen. Door hun betrouwbaarheid en efficiëntie zijn de thyristoren van Eurotherm wijdverspreid in industriële en energietoepassingen.

Thyristor

Ontdek de mogelijkheden van Eurotherm met Isotron

Isotron Systems is de distributeur van Eurotherm in de Benelux. We helpen je graag bij het vinden van de juiste keuze die aansluit bij de specifieke behoeften van je bedrijf.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? 

Watlow_Eurotherm