Hengstler

Verandering is de enige constante in het leven, dit geldt zeker ook voor de producthistorie van Hengstler. Meer dan 150 jaar geleden begon Johannes Hengstler, een horlogemaker in Aldingen (het zuidwesten van Duitsland) met de massaproductie van gongveren voor klokken. In de loop der decennia heeft het bedrijf zich ontwikkeld en gevarieerde producten geïntroduceerd, waaronder tellers, printers, afsnijders, relais en roterende encoders die de basis vormden voor de activiteiten en ervaring van Hengstler, zoals we die vandaag de dag kennen.

Hengstler_50px

In 1995 werd Hengstler onderdeel van de Amerikaanse Danaher Group. Vervolgens, in juli 2016, maakte Hengstler deel uit van de Fortive Group. Gedurende de jaren heeft het de Danaher Group zich ontwikkeld tot een wereldwijd georiënteerde reeks van wetenschappelijke en technologische bedrijven, met een omzet in miljarden dollars in 2015. In juli 2016 heeft Danaher twee onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven opgericht: Danaher en Fortive. Fortive is nu een toonaangevend industrieel groeibedrijf dat innovatie stimuleert op het gebied van veldinstrumentatie, transport, sensoren, productoptimalisatie, automatisering en gespecialiseerde componenten. De Fortive Group behaalt jaarlijks een omzet van enkele miljarden dollars.

Mijn project (2)

Aandacht op het milieu

Voor Hengstler is milieubewust management van essentieel belang voor een succesvolle toekomst van het gehele bedrijf. Het naleven van geldende wet- en regelgeving heeft een hoge prioriteit in het management van het bedrijf, zo verplichten ze zich om alle milieuregelgeving toe te passen. Hengstler streeft ernaar om al hun producten en productieprocessen op een milieubewuste manier te ontwerpen, vanaf de productie tot de uiteindelijke verwijdering. Dit betekent dat ze energie zo efficiënt mogelijk gebruiken, afval, emissies en afvalwater minimaliseren en passende technische en organisatorische maatregelen nemen om belasting van het milieu te voorkomen.

Hengstler productseries

Hengstler levert een volledig projectbeheer met op maat gemaakte toepassingen op het gebied van procesbesturing en milieutechnologie. 

Besturing en visualisatie

 • Thermische printers en afsnijders
  De thermische printers en afsnijders van Hengstler zijn geschikt voor diverse industriële toepassingen. Ze leveren betrouwbare en nauwkeurige resultaten en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

  LEES MEER -->

 • Relais
  Relais spelen een cruciale rol bij het detecteren van mogelijke gevaren en het nemen van acties om de veiligheid van apparatuur en werknemers te waarborgen.

  LEES MEER -->

Meten en positioneren

 • Encoders
  Maken nauwkeurige meting en positionering mogelijk in industriële toepassingen

  LEES MEER -->

 • Tellers
  Geschikt voor het nauwkeurig tellen en registreren van gebeurtenissen, pulsen of andere meetwaarden in industriële processen.

  LEES MEER -->Hengstler Encoders

Hengstler biedt een breed scala aan incrementele en absolute encoders die betrouwbare prestaties leveren in uitdagende omgevingen, zoals bouwmachines, olie- en gasindustrie, landbouw, mijnbouw en meer. Deze encoders zijn voorzien van kenmerken zoals hoge nauwkeurigheid, verbeterde resolutie en geoptimaliseerde lineariteit, wat resulteert in een soepele motorbesturing. Dit maakt ze ideaal voor ingenieurs die ontwerpen met een focus op hoge energie-efficiëntie. Bovendien maakt Hengstler gebruik van magnetische of fase-array optische sensoren, niet-glas code schijven en robuuste lagerontwerpen, waardoor ze encoders kunnen leveren die bestand zijn tegen trillingen tot een minimum van 400 m/s² en een axiale en radiale belasting tot 300N.

Hengstler encoders

Hengstler Tellers

Of je nu elektronische, elektromechanische, mechanische of pneumatische tellers gebruikt, de beschikbare apparaten zijn ontworpen om aan jouw eisen te voldoen. Het assortiment van Hengstler strekt zich uit van mini-tellers tot geavanceerde, programmeerbare controle-tellers, multifunctionele tellers, positiedisplays, displays, tachometers en timers.

Hengstler counters

Ontdek de mogelijkheden van Hengstler met Isotron

Isotron Systems biedt verschillende producten aan van Hengstler. We staan voor je klaar om je te ondersteunen bij al je vragen en behoeften.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? 

Hengstler