Industriële PC, waarom gebruik je deze?

Industriële PC’s spelen een essentiële rol in moderne industriële automatiseringssystemen. Deze gespecialiseerde computers zijn ontworpen om te functioneren onder de zware omstandigheden die typisch zijn voor industriële omgevingen, zoals fabrieken, productielijnen en magazijnen. In tegenstelling tot gewone consumenten-pc’s, zijn industriële pc’s gebouwd om bestand te zijn tegen trillingen, stof, vochtigheid en hoge temperaturen. Ze moeten betrouwbaar en robuust zijn en vaak 24/7 kunnen draaien om een ononderbroken werken van industriële processen te garanderen. Levering van de technologie is gegarandeerd voor lange termijn.

Waar moet ik op letten om een goede keuze te maken?

Voor al deze behoeftes en meer hebben we een uitgebreid assortiment van verschillende DIN Rail PC’s, Rackmount PC’s, BOX PC’s en Maritieme Computers. Veel van deze systemen zijn ook nog uit te breiden met onder andere draadloze en/of veldbusaansluitingen. Om de beste keuze te maken kun je op het volgende letten:

  1. Toepassing en vereisten
    Bepaal de specifieke toepassing en vereisten van jouw industriële omgeving. Moet de pc worden geïntegreerd in een schakelkast, serverrack of een andere omgeving? Zorg ervoor dat de pc past bij jouw specifieke toepassing en de benodigde prestaties kan leveren.
  2. Prestaties en uitbreidbaarheid
    Beoordeel de prestaties en uitbreidingsmogelijkheden van de pc. Voor intensieve berekeningen en servertoepassingen is een krachtige Rackmount PC geschikt. Voor machinebesturing en beeldbewerking kan een BOX PC met voldoende rekenkracht en connectiviteit de beste keuze zijn. Zorg ervoor dat de pc voldoet aan de vereiste prestaties en de mogelijkheid heeft om in de toekomst uit te breiden indien nodig.
  3. Connectiviteit en interfaces
    Controleer of de pc de juiste connectiviteit en interfaces biedt voor jouw specifieke toepassingen. Denk aan de benodigde poorten zoals USB, Ethernet, seriële poorten en eventuele andere interfaces die vereist zijn voor jouw randapparatuur.

De verschillende soorten industriële pc's op een rij

Advantech PC-2

Din Rail PC’s

De Din Rail PC’s zijn uitermate geschikt voor de industrie of installatietechniek. De PC’s zijn fanless en beschikken over DIN rail montage. Ze zijn gemakkelijk te installeren in schakelkasten en kunnen zonder zorgen worden geïntegreerd op de infrastructuur van jouw bedrijf.
De Rackmount PC’s zijn ontworpen om te worden gemonteerd in standaard serverracks.

Rackmount PC’s

De Rackmount PC’s zijn ontworpen om te worden gemonteerd in standaard serverracks. Ze bieden krachtige prestaties en uitbreidmogelijkheden, waardoor ze ideaal zijn voor intensieve berekeningen, servertoepassingen en gegevensverwerking.
BOX PC´s zijn compacte pc´s die een complete systeemoplossing bieden in een robuuste behuizing.

BOX PC’s

BOX PC’s zijn compacte PC’s die een complete systeemoplossing bieden in een robuuste behuizing. Ze zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende industriële toepassingen, zoals machinebesturing, beeldbewerking, bewakingssystemen en industriële automatisering.
Touch Panel PC

Touch Panel PC's

Touch Panel PC’s geven een unieke combinatie van scherm en pc in één, wat de behoefte aan een aparte ruimte voor de pc elimineert. Industriële panel-pc's zijn modulair, waardoor specifieke onderdelen kunnen worden vervangen zonder het hele apparaat te vervangen.
Maritieme pc´s

Maritieme PC’s

Maritieme computers zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de veeleisende omgevingsomstandigheden op zee en in andere maritieme omgevingen. Ze worden veelvuldig ingezet in de scheepvaart, offshore-industrie en andere maritieme toepassingen. Deze speciale pc's bieden betrouwbare prestaties en robuuste connectiviteit, waardoor ze ideaal zijn voor navigatie, communicatie, monitoring en controle aan boord van schepen en offshore-platforms en zijn DNV gecertificeerd.

Industriële PC Toepassingen

Machine Vision icon

Traditionele vision

Tegenwoordig vereisen zelfs traditionele vision-toepassingen niet altijd meer grote server systemen, dankzij de voortdurende ontwikkeling van krachtigere Industriële PC's. Deze compacte systemen zijn in de loop der jaren steeds geavanceerder geworden. Bovendien kunnen grotere Industriële PC's zelfs worden uitgerust met speciale videokaarten, terwijl ze ook beschikken over speciale USB- of LAN-aansluitingen om beeldinvoer sneller en efficiënter te verwerken. Hierdoor wordt het lezen van barcodes en QR-codes met hoge snelheid steeds eenvoudiger. Bovendien wordt het controleren van producten en verpakkingen, zoals voorheen met traditionele vision mogelijk was, nu steeds toegankelijker dankzij deze vooruitgang.

Internet of Things

IoT

Tegenwoordig is IoT een synoniem geworden voor het verzamelen van data. Iets waar Industriële PC's met hun vele interfaces uitermate geschikt voor zijn. Maar ook het brengen van intelligentie dichter naar de machines toe is iets dat binnen de IoT steeds belangrijker wordt. Denk bij de voordelen van Edge AI aan een snellere reactietijd, stabielere applicatie, bescherming van data (alles is lokaal i.p.v. in de cloud), bij storing van internet blijft de applicatie toch werken, etc. Een goed uitgekozen Industriële PC met de juiste rekenkracht en interfaces kan daarmee het verschil maken in jouw IoT toepassing.

Edge AI

Edge AI

Een steeds vaker voorkomende toepassing is Edge AI en met name op het gebied van vision. Hierbij worden AI geleerde algoritmes toegepast op kleine compacte Industriële PC’s met speciale chipsets, zoals de NVIDIA Jetson en Intel Movidius chipsets. Hiermee is het onder andere mogelijk om complexere vision toepassingen uit te voeren zoals in de land- en tuinbouw voor het detecteren, monitoren en onderscheiden van gewassen. Maar ook het detecteren van objecten of het al dan niet dragen van beschermende kleding zijn toepassingen die tegenwoordig erg goed opgelost kunnen worden met een Industriële PC met dergelijke chipset.

Controle & visualisatie

Controle & visualisatie

Aan het eind van de dag blijven Industriële PC’s ook gewoon computers. Met hun rekenkracht en veelzijdigheid kunnen ze daarom met de juiste software ook goed gebruikt worden als controller. Maar ook voor het visualiseren van gegevens, zowel van de machine als vanaf externe systemen, is een taak waar Panel en BOX PC’s veelvuldig voor worden ingezet.

Industriële PC assemblage & configuratie

Maak je geen zorgen over het uitpakken, in elkaar zetten, installeren en configureren van dezelfde componenten bij elke machine. Met onze assemblage- en configuratieservices kun je jouw PC direct gebruiksklaar uit de doos halen, zodat je je kunt concentreren op waar jouw bedrijf echt goed in is: het optimaliseren van jouw machine of proces.

BOX pc's

Wat zijn de grote verschillen in Industriële PC merken?

Bij Isotron bieden we diverse industriële PC’s van diverse merken. Wanneer kies je nu welk merk? Dat leggen we graag voor je uit.

advantech_50px

De industriële PC’s van Advantech bestaan uit verschillende Fanless Box PC’s, ieder met verschillende specificaties.

isic logo zwart

Van het merk ISIC biedt Isotron de ISIC PCM4-Q170-Marine-Computer aan. Deze industriële PC van ISIC heeft een robuust mechanisch design, waardoor deze zeer geschikt is voor (maritieme) toepassingen die hogere omgevingseisen stellen aan een PC.

aaeon logo zwart

De Embedded Box PC's (Boxer) van AAEON bieden een volledige lijn van diverse Fanless PC’s in verschillende formaten. De Boxer AI@Edge PC’s maken gebruik van AI en Edge Computing. Als complete hardware-oplossingen hebben ze alles wat je nodig hebt om slimme toepassingen te implementeren.

Ontdek ons assortiment Industriële PC's

Bekijk nu alle opties in ons productportfolio. Selecteer de juiste filters voor jouw uitdaging en ontdek jouw industriële pc nu!

Industriële pc