Secomea

Secomea staat voor Secure Communication Made Easy. Onder deze naam ontwikkelt, produceert en verkoopt Secomea remote access en datacollectie oplossingen voor de industriële automatisering.

Secomea logo

Secomea bouwt al sinds 1999 vanuit Denemarken aan haar kennis op het gebied van beveiligde communicatie en is tegenwoordig wereldwijd actief.

De oplossing van Secomea opent vele nieuwe mogelijkheden. Onderhoud op afstand, voorspellend onderhoud, pay-per-use en live asset management zijn geen toekomstmuziek meer. Deze mogelijkheden zorgen voor kostenbesparing in bijvoorbeeld onderhoud, maar het biedt ook de mogelijkheid voor nieuwe businessmodellen. Secomea garandeert hierbij jouw beveiliging met continue updates. Daarnaast laat Secomea haar producten testen en certificeren door onafhankelijke instanties om zo altijd aan de hoogste veiligheidsnormen te voldoen.

Naast dat Secomea eenvoudig in gebruik is, biedt het ook vele geavanceerde opties. Isotron kan je helpen en adviseren over de basis functionaliteiten, zoals het verbinden van jouw hardware en het optimaal inrichten van de omgeving. Ook kan Isotron je bijstaan om volledig gebruik van te maken van alle geavanceerde opties die Secomea biedt.

De oplossing

De Secomea-oplossing is een kant-en-klare oplossing die alle software- en hardwarecomponenten omvat die nodig zijn voor het uitvoeren van je externe onderhoudstaken - van externe programmering en probleemoplossing tot datagestuurde besluitvorming.

De SiteManager IoT Gateway is het sleutelcomponent van de oplossing dat, in combinatie met de GateManager IoT Server en LinkManager Access Client, jou naadloos verbindt met machines overal ter wereld en tegelijkertijd continu Machine Data Collection mogelijk maakt voor verdere preventieve en voorspellende analyses. 

LinkManager Secomea

Secomea LinkManager

De LinkManager is de software om vanaf de gebruikerskant op de PC, telefoon of tablet verbinding te maken met de hardware. Met de LinkManager kunnen je monteurs, toeleveranciers en klanten toegang krijgen tot de machines waartoe zij gemachtigd zijn. Met de LinkManager lijkt het voor jouw PC alsof de apparatuur direct gekoppeld is, waardoor je de voor jouw bekende programma’s kunt gebruiken om ze te benaderen.

GateManager Secomea

Secomea GateManager

De GateManager is de centrale server waaruit jouw beveiligde verbindingen beheerd worden. Secomea biedt dit als gratis service aan, maar het is ook mogelijk om de GateManager lokaal te draaien. Vanuit de GateManager heb je een intuïtieve beheeromgeving waarin veel configuratie mogelijkheden zijn. Ook kan er op een zeer verfijnd niveau het toegangsbeheer geregeld worden om verschillende gebruikers verschillende toegangsrechten te geven tot je hardware.

SiteManager Secomea

Secomea SiteManager

De SiteManager verzorgt de beveiligde verbinding met jouw apparatuur. De SiteManager is in de meeste gevallen een router die via ethernet, serieel of USB met andere hardware verbonden kan worden, maar ook als software pakket beschikbaar is voor op PC’s. De SiteManager komt met standaard configuraties voor het verbinden met hardware van verschillende fabrikanten zoals onder andere Unitronics en Cognex. De SiteManager vereist geen extra configuratie om door standaard firewalls heen te communiceren en is erg makkelijk in gebruik.

Cybersecurity

Het versnellen van digitalisering en het bereiken van nieuwe niveaus van productiviteit zonder concessies te doen aan beveiliging is van cruciaal belang in de moderne fabriek. Door de delicate balans tussen gebruiksgemak en beveiliging onder de knie te krijgen, minimaliseert Secomea de mogelijkheid van cyberbeveiligingsrisico's als gevolg van menselijke fouten. Hierdoor kun je de uptime verhogen en een concurrentievoordeel behouden.

Beveiliging is een essentieel fundament van Secomea. Het is ingebouwd, niet achteraf toegevoegd en ontworpen vanaf de basis om zowel aan operationele technologie (OT) als IT-vereisten te voldoen.

Secomea security

Secomea productseries

De productseries van Secomea die Isotron Systems aanbiedt is het Cloud Platform en de bijbehorende Remote Access.

  • Cloud platform
    Met de Data Collection Cloud (DCC) van Secomea bouw je jouw eigen IIoT-oplossing.

    LEES MEER -->

  • Remote Access
    De Remote Access producten bestaan uit de LinkManager, SiteManager, GateManager en bijbehorende producten.

    LEES MEER -->

Ontdek de mogelijkheden van Secomea met Isotron

Als distributeur van Secomea staan we klaar om je te ondersteunen bij het verkennen en implementeren van de remote access en datacollectie oplossingen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste keuze die aansluit bij de specifieke behoeften van je bedrijf.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? 

Secomea