SIKO

SIKO is leverancier van meet- en positioneringssystemen in de industrie. Dit familiebedrijf heeft in haar 60-jarig bestaan, een trend gezet op het gebied van positie-aanduidingen en metingen. De oranje mechanische displays, die op veel machines zijn gemonteerd, zijn een begrip in de machinebouw.

siko_50px

SIKO heeft een hoge mate van klantloyaliteit dankzij hun wereldwijde distributiestructuur en nauwe samenwerkingen met klanten en distributiepartners. Hierdoor kunnen ze trends en kansen in een vroeg stadium herkennen en innovatieve oplossingen ontwikkelen voor diverse industriële toepassingen. De kernwaarden van eerlijkheid, vertrouwen en kwaliteit tot in het kleinste detail zijn essentieel voor het succes van SIKO.

100% kwaliteit SIKO

Kwaliteit staat bij SIKO voorop. Het bedrijf bereikt deze kwaliteit van hun producten door het plannen, controleren en bewaken van alle procedures voor en tijdens de productie, en door een systematische aanpak van productontwikkeling. Het doel van al hun activiteiten is het plannen en uitvoeren van preventieve maatregelen, het vermijden van verspilling en het waarborgen van de gewenste productkwaliteit door middel van voortdurende stapsgewijze verbetering.

siko

SIKO productseries

Voor het verder optimaliseren van meet en positioneringsprocessen heeft SIKO in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment ontwikkeld. Hierbij staan kwaliteit, innovativiteit en betrouwbaarheid altijd voorop.

Het SIKO productportfolio omvat in totaal 6 productlijnen. Deze omvatten hoogwaardige meettechnologie (meetapparatuur en sensoren voor lengtemeting, hoekmeting, snelheidsmeting en rotatiesnelheidsmeting) evenals positioneringssystemen voor de industrie en werktuigbouwkunde. SIKO biedt oplossingen voor een breed scala aan meettaken en toepassingen – met een constante focus op de vereiste nauwkeurigheid bij het registreren van meetwaarden.

Meten en positioneren

 • As- en spindelverstellingen
  Worden gebruikt om nauwkeurige positionering en aanpassing van assen en spindels

  LEES MEER -->

 • Inclinometers
  Worden gebruikt om de hoek of helling van een object of oppervlak te meten

  LEES MEER -->

 • Trekdraadsensoren
  Worden gebruikt om de kracht of belasting op een object te meten

  LEES MEER -->

 • Encoders
  Zetten mechanische beweging om in elektrische signalen die kunnen worden geïnterpreteerd door computers of besturingssystemen

  LEES MEER -->

 • Lineaire metingen
  Verschillende incrementele sensoren voor lineaire metingen

  LEES MEER -->

Toepassingen van SIKO producten

SIKO-meettechnologie wordt al tientallen jaren gebruikt in verschillende branches van industrie. Dankzij de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van de producten vinden SIKO-meetsystemen hun toepassing in uiteenlopende sectoren en bedrijfstakken, zoals:

 • Verpakkingsindustrie
 • Houtbewerking/meubelindustrie
 • Metaalbewerking/plaatbewerking/machinegereedschappen
 • Steengroeven
 • Glasindustrie
 • Kunststofbewerking
 • Medische techniek/Analytische technologie/Laboratoriumtechniek
 • Mobiele automatisering
automatisering

Ontdek de mogelijkheden van SIKO met Isotron

Isotron Systems biedt verschillende producten aan van SIKO. We staan voor je klaar om je te ondersteunen bij al je vragen en behoeften.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen? 

siko