Al onze trainingen worden gegeven door onze zeer ervaren experts en trainers – op verschillende niveaus.

Alle trainingen vinden fysiek plaats bij Isotron in 's-Hertogenbosch.

Cognex
Cognex Easybuilder Machine Vision

Cognex Easybuilder Machine Vision Training

Cognex In-Sight® 2D machine vision-systemen zijn ongeëvenaard in hun vermogen om onderdelen te meten, inspecteren, identificeren en geschikt voor positie bepalingen (robot positie). Deze ‘stand-alone’, vision-systemen met industriële kwaliteit combineren een uitgebreide bibliotheek van geavanceerde vision-tools met high-speed beeldverwerving.

Alle intelligentie zit in de camera zelf! Voor deze camera’s wordt de uitgebreide en intuïtieve In-Sight Explorer software gebruikt (gratis). Hier binnen zijn twee verschillende configuratiemogelijkheden beschikbaar, de EasyBuilder- en de Spreadsheet variant.

Voor de Basic training wordt gebruik gemaakt van de Easybuilder configuratie. De software kun je vrijblijvend op je PC installeren en op deze wijze kan in de training een camerasysteem worden gesimuleerd waar je tijdens de training mee kunt werken.

Programma training

Hardware

 • Diverse In-Sight camera systemen
 • Verschillende soorten verlichting
 • Lenzen en filters

Wat is Vision?

 • In een paar stappen wordt ingegaan op wat Vision (beeldverwerking) inhoudt, welke systemen er zijn en wat de voordelen van Vision-systemen zijn.

Configuratie software EasyBuilder:

 • Start: Get connected. Zoek een In-Sight® vision-systeem op het netwerk (simulator)
 • Start: Set up image. Het vision-systeem activeren en kalibreren.
 • Tools instellen: Locate Part. Vind het onderdeel wat geïnspecteerd moet worden.
 • Tools instellen: Inspect Part. Een bibliotheek van meer dan 22 vision-tools is beschikbaar om het onderdeel te inspecteren. Hier wordt geleerd welke tools gebruikt kunnen worden voor de verschillende inspectie wensen.
 • Configureren: Inputs / Outputs. Hoe kan je in de praktijk de in- en outputs van je applicatie koppelen met de camera.
 • Configureren: Communicatie. Hier leer je de mogelijkheden die er zijn om te communiceren met o.a. PLC’s robots en   veldbus systemen. Ook de koppeling naar andere HMI’s via de WEB-interface mogelijkheid komt ter sprake.
 • Configureren: Filmstrip. Hoe kun je met behulp van de ingeladen foto’s kijken of de gemaakte configuratie op de juiste wijze werkt? Ook leer je hoe je producten eenvoudiger kunt controleren of verbeteringen in je inspectie kunt aanbrengen.
 • Configureren: SaveJob / Run Job. Je configuratie kan worden opgeslagen en vervolgens via de simulator worden getest. De handige mogelijkheden hiervan worden besproken.

Verlichting, lenzen en filters.

 • De verschillende opties en resultaten die behaald kunnen worden met verlichting, lenzen en filters worden uitgelegd en visueel gemaakt

 

Na deze training kun je zelfstandig en snel Vision applicaties schrijven met behulp van de Easybuilder configurator. Bovendien is deze software, inclusief toekomstige updates, gratis!

Wacht niet langer en maak snel kennis met deze unieke productlijn en meld je aan via het inschrijfformulier!

Wees er snel bij want per training is het aantal plaatsen beperkt.

Indien minimale bezittingsniveau niet is bereikt, behouden wij het recht voor om de training te annuleren.

Algemene info:

Datum: 23 november 2023
Plaats: 's-Hertogenbosch
Tijd: 09:00 - 16:30 uur

 

Kosten:

€ 329,- p.p.

businesstraining

 

Aanmeldformulier Cognex Easybuilder Machine Vision Training