Isotron | Inzichten & Nieuws

Agrozone: Wat en waarom ozon?

Agrozone

Agrozone is op het eerste gezicht een normaal Nederlands bedrijf, maar schijn bedriegt. Dit in het kleine Loenen gevestigde bedrijf is achter de voordeur een enorm innovatief bedrijf. Door kunstmatig bliksem op te wekken in een gecontroleerde omgeving kunnen zij op locatie ozon creëren. En met deze ozon wordt op een natuurlijke en groene manier dan weer water gezuiverd. En dit alles is via de cloud verbonden zodat ze door het slim toepassen van IoT hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn en hun proces nog beter kunnen optimaliseren.

Isotron_Divider

Wat en waarom ozon?

Waar zuurstof uit twee zuurstofatomen bestaat (O2), is ozon bijna hetzelfde maar bestaat het uit drie zuurstofatomen (O3). In de natuur komt ozon ook voor en kan op verschillende manieren ontstaan. Bij onweersbuien ontstaat de ozon door de extreem hoge voltages die daarmee gepaard gaan; iedereen heeft weleens de speciale frisse geur geroken na het ontladen van bliksem tijdens en onweersbui. En dat is precies wat Agrozone in een gecontroleerde omgeving nabootst.

AgrozoneMachine

Wat is nu het mooie van ozon? Bij de Agrozone-toepassing reageert de ozon o.a. met schimmels en bacteriën die zich in het proces- en afvalwater van een kwekerij bevinden. Hierdoor wordt deze verontreiniging als het ware verbrand en is het restproduct dat overblijft gezonde zuurstof.

Isotron_Divider

Agrozone - Unicloud Grafiek

Waarom Cloud & Remote Access?

Het creëren van ozon d.m.v. bliksem/hoogspanning is een vrij nauwkeurig proces. Daarnaast is ozon zeer vluchtig en wil het snel weer vervallen naar zuurstof. Het is dus belangrijk voor Agrozone om het proces goed te kunnen monitoren en het systeem te kunnen kalibreren wanneer het wordt geïnstalleerd of wanneer er veranderingen optreden. In het geval van Agrozone bleek de UniCloud van Unitronics de perfecte combinatie te bieden van het inzichtelijk maken van de data in combinatie met remote access. Niet alleen maakt dit hun kalibratieproces makkelijker en hoeft Agrozone minder te reizen over de hele wereld, maar doordat ze nu samen met hun klanten naar dezelfde gegevens kijken is het leveren van support verbeterd en zijn de klanten meer tevreden. En omdat Agrozone reeds gebruik maakte van Unitronics PLC’s was de integratie met hun machines ook snel en eenvoudig gerealiseerd.

Een mooie bijkomstigheid bleek te zijn dat deze nieuwe features de sales van Agrozone in staat stelde hun product nog beter aan de man te brengen. Het geeft klanten vertrouwen dat Agrozone blijft door ontwikkelen en meegaat met de tijd. Maar ook doordat klanten direct zicht hebben op hoe hun installatie draait hoeven ze zich geen zorgen te maken, want zoals we als gewend zijn als consument is alles nu inzichtelijk op de telefoon en kunnen er automatisch notificaties verstuurd worden in het geval dat zich problemen voordoen. Een hele geruststelling voor zowel de gebruiker als Agrozone.