Isotron | Inzichten & Nieuws

Bimetec: Sierteelt, Hyacint Bol Voorbereiding

BimetecBanner

Bimetec - specialist in besturingsautomatisering voor de landbouw - had een interessant probleem op te lossen: de mechanisatie van een bloementeelt proces dat traditioneel handmatig wordt uitgevoerd.

Hyacinten zijn zeer populair, zowel in de tuin als als plant die 's winters binnenshuis moet bloeien, vooral tijdens de kerstperiode. Om de bloei te optimaliseren, worden al generaties lang hyacintbollen met de hand gesneden en uitgehold in een tijdrovende, delicate procedure.

Om een geautomatiseerde oplossing te bieden, wilden ze motion control implementeren voor de hyacintbollenbereidingsmachine. Hiervoor kwam Bimetec al vrij snel uit bij Unitronics, een leverancier waar ze al jaren ervaring mee hebben op het gebied van PLC’s.

Isotron_Divider

Voordelen van het gebruik van Unitronics

Bimetec koos voor Unitronics en Isotron vanwege hun eerdere goede ervaring met de Unitronics All-in-One Solution. Ze waarderen:

  • Het gemak van het aanschaffen van alle besturingscomponenten van één leverancier, PLC's en HMI's, servoaandrijvingen, motoren en VFD's,
  • De eenvoud van de UniLogic-software, die naadloze ondersteuning, inbedrijfstelling en programmering van alle besturings-, bewegings- en HMI-aspecten mogelijk maakt,
  • De hoge mate van ondersteuning & korte communicatielijnen aangeboden door Unitronics en Isotron, die hen gedurende het hele project terzijde stonden en garant stonden voor een vruchtbare samenwerking.

Bimetex_3

Isotron_Divider