Isotron | Inzichten & Nieuws

Cognex: Camera’s in natte en droge lijnen

CognexBlogBanner

Geautomatiseerde controles voedingsproductie

Vanuit dit streven is Isotron betrokken om mee te denken aan het automatiseringsvraagstuk voor 2 productielijnen. De eerste lijn is gericht op droge producten als dessertmixen waarbij de verpakking wordt gevuld en afgesloten. Bij deze lijn wilt men de kwaliteit van de afdichting van ieder product controleren. Voor de kwaliteitscontrole van de sluiting worden er 3 In-Sight 7050 camera’s gebruikt met C-mount lens. Indien de sluiting niet binnen de specificaties valt wordt het product direct uit de lijn verwijderd.

De tweede lijn is gericht op natte producten waarbij sauzen als mayonaise, curry en ketchup worden gevuld. Op deze lijn wilt men de hoogte van de vulling en kwaliteit van iedere cup controleren.
Voor de kwaliteitscontrole worden er 2 In-Sight 7050 camera’s gebruikt en wordt er gebruik gemaakt van een groene laserlijn. Deze laserlijn is gepositioneerd onder een hoek van 45 graden en trekt een lijn over de cup om de kwaliteit van de vorm en vulling te controleren. Indien deze niet binnen de specificaties valt, wordt een afkeur gegeven en wordt deze verder in de productielijn verwijderd.

Isotron_Divider

Kracht van combineren

Bij de samenwerking tussen Isotron, Riko project en Continental Foods zijn verschillende expertises gebundeld. Het aandeel van Isotron is gericht op het samenstellen van de hardware configuratie en het verzorgen van trainingen voor de PLC (Unitronics) en Vision systemen (Cognex). De kracht van trainingen op maat en op een eigen applicatie is de herkenbare situatie en basis om op verder te werken in de toekomst. Door deze trainingen is Continental Food zelf in staat de verhoogde kwaliteitsbewaking verder te optimaliseren.

De implementatie werd door Riko Project uitgevoerd in samenwerking met mensen van de technische dienst van Continental Foods. Isotron Systems organiseerde opleidingen en workshops waar de mogelijkheden van met name de camera’s uitgebreid aan bod kwamen. Hierdoor heeft Continental Foods ondertussen al twee jaar deze verhoogde kwaliteitsbewaking verder kunnen optimaliseren.

CognexInSight