Isotron | Inzichten & Nieuws

Cognex: OCR op stalen coils

CognexOCR2

Bij de productie van plaatstaal wordt er na het warmwalsen een codering aangebracht door middel van een robot. De roldiameters variëren van 500mm tot 2200mm en de uitdaging is om de aangebrachte codering op meerdere momenten tijdens het proces te lezen en verifiëren.

De uitdaging voor het lezen van de codering zit in de diversiteit in omgevingslicht. De codering kan gelezen worden in een hal met constante lichtomstandigheden maar ook in de buitenlucht. Buiten heeft men te maken met direct zonlicht en donker in de nacht omdat de processen 24H actief kunnen zijn.

OCRpic

Voor deze toepassing is er speciale verlichting ontwikkeld die met sterk variërende lichtomstandigheden kan omgaan. Door deze verlichting te combineren met 2 hoge resolutie In-Sight 9902 camera’s zijn wij in staat de codering te lokaliseren en te lezen. De OCR functionaliteit zorgt ervoor dat de camera de codering kan verifiëren en terugsturen naar de PLC via Profinet. Met deze applicatie hebben wij de wens van de klant kunnen realiseren om de producten te traceren en monitoren gedurende het proces.