Isotron | Inzichten & Nieuws

De eerste stap naar Industry 4.0

De eerste stap naar Industry 4.0

Eforel, een Indonesische systeemintegrator, heeft met behulp van de hardware- en softwareproducten van Advantech een monitoringsysteem gebouwd voor de productielijn van een tonijnconservenfabriek in Japan. Dit systeem hielp hun klant om real-time operationele gegevens vast te leggen om de productie-efficiëntie te verhogen.

Een on-site productielijnmonitor visualiseert cijfers en grafieken van real-time bewerkingen. Een aparte monitor in het administratiecentrum toont gegevens die zijn vastgelegd van alle
fabrieksfaciliteiten, inclusief de status en capaciteit van individuele productielijnmachines. Het systeem slaat gegevens op, analyseert ze en genereert tegelijkertijd productierapporten.
Uitgebreide monitoring optimaliseert de bezettingsgraad van de conservenfabriek, verbetert de levertijden, verhoogt de winst en vergroot de productiecapaciteit. De benadering van Advantech van de lokalisatie van slimme productietoepassingen heeft vergelijkbare resultaten opgeleverd in veel verschillende fabrieken. Het vergroten van de productiecapaciteit door de inzet van de door Eforel en Advantech ontworpen real-time controle- en data-analyseoplossing was de eerste stap van deze conservenfabriek naar Industrie 4.0.

Het real-time monitoren lost problemen met productielijnen op

De voedingsmiddelen- en drankenindustrie loopt voor de implementatie van geautomatiseerde productieapparatuur vaak voor op veel andere industrieën. De klant van Eforel introduceerde oorspronkelijk systemen die uitsluitend gericht waren op het automatiseren van de productie van tonijnconserven. Het genereren van rapporten, het berekenen van uitvaltijden en de productiecapaciteit werd verzorgd door het management en handmatig uitgevoerd. Dit leidde tot inefficiënties en onnauwkeurigheden. Daarnaast waren nauwkeurige productiegegevens na het verwerken door het management alweer verouderd, wat hun vermogen om problemen op te lossen, belemmerde.

Voedselproductie maakt gebruik van continue productie; dus bij onverwachte stilstand moeten halffabricaten op de productielijn worden afgekeurd. Daarom is systeemstabiliteit van groot belang in voedselfabrieken. De uitstekende prestaties van Advantech voldoen aan de stabiliteitseisen voor klanten in de voedselindustrie.

MIC-770

MIC-770 - Compact Fanless BoxPC met
8/10th Gen Intel Xeon, Core i, of Celeron processor

Om een real-time apparatuurbewakingssysteem te bouwen, integreerde Eforel hun productielijnbewakingssysteem met verschillende Advantech-oplossingen:

  • MIC-770 compact fanless modulaire systeem;
  • WebAccess/SCADA browse gebaseerde software;
  • ADAM-6051 industriële Ethernet-afstandsbediening I/O-module.

De ADAM-6051 van Advantech was verbonden met productiemachines en diende als data-acquisitiemodule. Deze gebruikt een 3KHz pulstellingssnelheid om real-time productielijngegevens te verzamelen. De verzamelde gegevens worden vervolgens overgebracht naar MIC-770 en WebAccess/SCADA. De MIC-770 verwerkt gegevens in real-time en maakt verbinding met schermen met een hoge resolutie.

WebAccess/SCADA biedt een intuïtief beheerdashboard dat uitgebreide analyse en visualisatie van productiegegevens mogelijk maakt. Dit systeem geeft het management een uitgebreid real-time beeld van de fabrieksactiviteiten. Bovendien stelt de online toegankelijkheid van WebAccess/SCADA supervisors in staat om productielijnen op afstand te bewaken door in te loggen op het managementdashboard vanaf elk apparaat met browser.

Intelligente platforms verhogen de ROI

De producten en technische ondersteuning van Advantech speelden een sleutelrol in dit project. De klant verbeterde hun productiekwaliteit en kwantiteit door deze slimme productieoplossing in te zetten. De realtime data-acquisitiefunctie van de ADAM-6051 registreerde nauwkeurig de uptime en downtime van de productielijn, evenals andere parameters, waaronder productiehoeveelheid en machinefouten.

De tonijnconservenfabriek maakt gebruik van geautomatiseerde productiemachines van Europese en Japanse makelij om verschillende protocollen uit te voeren. Integratie van meerdere protocollen blijft een grote uitdaging bij fabrieksupgrade- en digitaliseringsprojecten. De oplossing van Advantech verbindt naadloos diverse machines, integreert verschillende protocollen, digitaliseert informatie en draagt productiegegevens over naar monitoringplatforms.

Na ontvangst van realtime gegevens kan het management alle SOP's die de situatie vereist onmiddellijk uitvoeren. Dit helpt de schade veroorzaakt door machinefouten te verminderen. Bovendien helpt de analyse van geregistreerde productiegegevens on-site supervisors de onderhoudstijden te verkorten en de bezettingsgraad te verbeteren. Het fabrieksmanagement profiteerde verder van het verbeterde gebruik van informatie door knelpunten in de productie te identificeren, proactieve preventieve strategieën te plannen en het rendement op de investering (ROI) te maximaliseren.