Isotron | Inzichten & Nieuws

IO-Link van Unitronics: naadloze integratie met één enkele klik

IO-Link master In de industriële automatisering speelt effectieve communicatie tussen apparaten een cruciale rol. Unitronics heeft de lat hoog gelegd met de toevoeging van IO-link producten. In deze blog verkennen we de IO-link producten van Unitronics.

De kracht van IO-link: wat is het?

IO-Link is meer dan gewoon technologie. Het is een communicatieprotocol, vastgelegd in IEC 61131-9, dat de communicatie in industriële omgevingen verandert. IO-Link zorgt voor snelle en directe communicatie. Dit maakt tweerichtingsverkeer mogelijk tussen sensoren, actuatoren en controllers. Deze manier van communiceren verhoogt de efficiëntie en geeft ongekende controle & flexibiliteit in automatiseringsprocessen.

IO-Link van Unitronics

Unitronics onderscheidt zich door zijn naadloze integratie en gebruiksgemak. Met IO-Link van Unitronics kunnen gebruikers profiteren van:

1. Eenvoudige integratie met alle Unistream-controllers,
2. Transparante, plug-and-play communicatie,
3. Ondersteuning van UniLogic software, waardoor codering overbodig wordt.

IO-Link van Unitronics

De voordelen van IO-Link met Unitronics

 • Real-time intelligentie
  IO-Link maakt tweerichtingscommunicatie tussen apparaten mogelijk. Dit vertaalt zich in real-time feedback en dynamische aanpassingen, wat essentieel is voor het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie, vooral in toepassingen zoals predictive en preventive maintenance.
 • Moeiteloze apparaat parametrering 
  Met Unitronics' IO-Link worden installatieprocessen geautomatiseerd, waardoor handmatige configuraties verleden tijd zijn. Dit minimaliseert downtime en zorgt voor optimale apparaatprestaties.
 • Vereenvoudigde probleemoplossing
  Gedetailleerde diagnostiek is gemakkelijk toegankelijk met IO-Link, waardoor problemen snel geïdentificeerd en opgelost kunnen worden. Dit versnelt onderhoudsprocessen en minimaliseert operationele verstoringen.
 • Verbeterde apparaat interoperabiliteit
  De standaardisatie van communicatie met IO-Link betekent dat sensoren en actuatoren van verschillende fabrikanten naadloos kunnen samenwerken, wat zorgt voor een grotere flexibiliteit in de keuze van apparatuur.
 • Verminderde bedradingscomplexiteit
  IO-Link vereenvoudigt de bekabeling en maakt het mogelijk om meerdere apparaten op één poort aan te sluiten, wat het installatieproces vereenvoudigt en de bedradingskosten verlaagt.

Toepassingen en implementatie

IO-Link van Unitronics is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Dankzij de eenvoudige architectuur, gemakkelijke installatie en ongecompliceerde diagnostiek is IO-Link ideaal voor diverse industriële automatiseringsscenario's. Met UniLogic is de implementatie van IO-Links tweerichtingsgegevensoverdracht tussen controller, sensoren en actuatoren slechts een kwestie van eenvoudige drag & drop-configuratie.

IO-Link van Unitronics is meer dan gewoon een communicatiestandaard. 

Het speelt een belangrijke rol in de toekomst van industriële automatisering. Door real-time intelligentie te integreren, maakt het automatiseringsprocessen eenvoudiger en efficiënter. Het verbetert de diagnostiek en zorgt ervoor dat verschillende apparaten beter samenwerken.