Isotron | Inzichten & Nieuws

Marinus Machinebouw; Een warm hart voor machineveiligheid.

MarinusMachinebouw

Marinus is reeds 25 jaar een familiebedrijf dat door de passie voor techniek is uitgegroeid tot een machinebouwer die zich richt op het ontwerpen en bouwen van houtbewerkingsmachines voor de parket en timmerindustrie met klanten over de hele wereld.

In deze 25 jaar heeft Marinus Machinebouw zich flink ontwikkeld. Met name op veiligheidsgebied zijn er een aantal belangrijke stappen genomen.

Waar er voorheen veel issues waren aangaande snelle slijtage of vervormen van de actuators, door o.a. stof en zaagselresten die bleven hangen in de interlocks waren ze genoodzaakt hier een structurele aanpassing op door te voeren. Tevens was het te gemakkelijk om met een kopie actuator, ongeoorloofd toegang tot de machine mogelijk te maken wat tot potentieel gevaarlijke situaties kon leiden.

RFID_sahkolukot_1200px

Na een korte zoektocht kwamen ze op de NS series van Pizzato uit. Een 2100n krachtige stofvrije safety lock welke een flexibele actuator bezit met RFID. Hierdoor is de NS serie onmogelijk te omzeilen wegens de high coding op de actuator. Deze serie is tevens SIL 3 + PL E gecertificeerd waardoor er geen twijfel over mogelijk is dat deze combinatie, safety lock met actuator, aan alle wensen en veiligheidseisen voldoet op de machines van Marinus.

Samen met Isotron werden er testen uitgevoerd door het verschaffen van testapparatuur om 100% zeker te zijn dat deze NS serie daadwerkelijk de behoefte voldeed. Mede door het snelle schakelen en adviseren vanuit Isotron zijn inmiddels ook de Pizzato relays en noodstops toegevoegd aan de high-end houtbewerkingsmachines van Marinus. Door het intensieve contact met Marinus Machinebouw hebben we een diepgaande relatie opgebouwd waardoor we op zowel persoonlijk als professioneel gebied elkaar volledig hebben gevonden.

marinusfrans

Met meer dan 25 jaar ervaring zijn ze erin geslaagd om machines van uitstekende kwaliteit te bouwen; Machines die voortreffelijk presteren en waar de klanten hun voordeel mee doen. Ze kunnen met trots zeggen dat ze altijd voorop in de markt blijven en we zijn niet van plan om dat los te laten! Met hulp van de kennis en expertise van Isotron Systems en de safety oplossingen van Pizzato zijn we samen klaar voor een mooie en vooral ook veilige toekomst.