Isotron | Inzichten & Nieuws

Dit is het geheim achter consistente productkwaliteit in jouw productieproces

Dit is het geheim achter consistente productkwaliteit in jouw productieproces

In de voedingsindustrie wordt een breed scala aan producten vervaardigd, van diepvriesmaaltijden tot brood- en gebakproducten. Bij elk van deze productielijnen is het behoud van een hoge consistentie en productkwaliteit van cruciaal belang. Hoogwaardige ingrediënten en geoptimaliseerde productieprocessen zijn standaard, maar er blijven uitdagingen bestaan met betrekking tot grootte, vorm, kleur en textuur van de producten. Deze variabiliteit kan leiden tot klantontevredenheid en verhoogde afvalpercentages.

In deze blog laten wij zien hoe jij snel afwijkingen in producten kan detecteren. Zo bescherm je jouw merkreputatie en vergroot je jouw klanttevredenheid. Je ontdekt hoe je jouw productkwaliteit inspecties eenvoudig naar een hoger niveau tilt.

Optimale productkwaliteit voor bescherming merkreputatie

Producten kunnen breken of beschadigd raken tijdens de productie. Het controleren van de productkwaliteit voordat ze verpakt worden, is cruciaal om klanttevredenheid te garanderen. En de reputatie van jouw merk te beschermen.

Defecten snel identificeren met machine vision systeem

De uitdagingen in productconsistentie en kwaliteitscontrole binnen de voedingsindustrie kunnen effectief worden aangepakt door de implementatie van Cognex 2D- en 3D-vision systemen, verrijkt met geavanceerde AI-technologieën. Deze systemen bieden hoogstaande oplossingen voor visuele inspectie, cruciaal voor het handhaven van strenge kwaliteitsnormen.

2D Vision Systemen
Cognex 2D vision systemen gebruiken geavanceerde beeldverwerkingstechnologie om de kwaliteit van producten te inspecteren. Deze systemen kunnen afwijkingen zoals verschillen in grootte, vorm en etikettering identificeren. Met behulp van AI-gebaseerde algoritmen leren deze systemen van bestaande gegevens om patronen te herkennen en zelfs subtiele defecten te detecteren die aan traditionele methodes kunnen ontsnappen. Dit resulteert in een aanzienlijke verhoging van de detectienauwkeurigheid en vermindering van valse afwijzingen.

3D Vision Systemen
Cognex 3D vision systemen bieden een diepgaande inspectie door niet alleen lengte en breedte, maar ook hoogte en volume van producten te meten. Deze systemen, uitgerust met laserscanning en stereovisie, creëren gedetailleerde 3D-beelden van producten. Geïntegreerde AI-technologie helpt bij het verwerken van deze beelden om complexe structurele defecten te herkennen. Door continue machine learning worden de systemen steeds nauwkeuriger in het identificeren van kwaliteitsissues.

AI-Verrijkte Vision Systemen
De integratie van kunstmatige intelligentie in Cognex vision systemen transformeert de mogelijkheden van kwaliteitscontroleprocessen. AI verbetert niet alleen de nauwkeurigheid en snelheid van de defectdetectie, maar stelt de systemen ook in staat om zich aan te passen aan nieuwe of veranderende productieomstandigheden zonder uitgebreide handmatige herconfiguratie. Hierdoor kunnen voedingsproducenten flexibeler inspelen op marktveranderingen en productvariaties.

De combinatie van 2D- en 3D-vision technologie met AI stelt voedingsproducenten in staat een breed scala aan productdefecten effectief te detecteren en corrigeren, wat resulteert in minder afval, hogere efficiëntie, en verbeterde klanttevredenheid. Deze technologieën helpen niet alleen operationele kosten te verlagen maar optimaliseren ook de productieprocessen door real-time en betrouwbare data-analyse.

Cosmetic-Inspection---Food---Bev

Geautomatiseerde kwaliteitsinspecties van producten

Het Cognex machine vision systeem kan de producten volledig geautomatiseerd controleren op de kwaliteitsspecificaties die van tevoren door jou zijn gesteld.


is3800-multicolor-left

minitorch-angle-left-all-colors

In-Sight 3D-L3800

 

In-Sight 3800
Hoge snelheid, hoge resolutie, hoge flexibiliteit


Lees meer

In-Sight 2800
Artificial Intelligence en traditionele vision tools in een compact formaat

Lees meer

In-Sight L38
Het eerste stand-alone 3D Vision Systeem met Artificial Intelligence Tools

Lees meer


Voordelen

  • Verbeterde productconsistentie: Het Cognex-systeem waarborgt dat alle producten voldoen aan strikte kwaliteitsnormen. Hierdoor profiteer jij van een consistent hoogwaardig productaanbod.
  • Verhoogde productie-efficiëntie: Door de automatisering van de kwaliteitscontrole produceer je sneller en efficiënter. Met minder menselijke fouten en minder afval.
  • Kostenbesparing: Vermindering van afval en het aantal teruggestuurde of afgekeurde producten leidt tot enorme kostenbesparingen.
  • Verbeterde klanttevredenheid: Door consequent hoogwaardige producten te leveren, verhoog je de tevredenheid en loyaliteit van jouw klanten.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op. Dan kijken wij samen met jou naar de beste oplossing die aansluit bij jouw wensen.

Geïnteresseerd in meer informatie over productveiligheid en -kwaliteit? In deze blog laten wij zien hoe een geautomatiseerd systeem jou kan helpen om contaminatie snel en eenvoudig te detecteren en te verwijderen.